Skip to content
korvesta-k

Korfbal

Korfbal is een sport, die beoefend wordt in 69 landen over de hele wereld. Nederland is het land waar men het langst korfbal speelt. Maar ook landen zoals Duitsland, Engeland, Spanje, India, Korea en China spelen op hoog niveau korfbal. Eens per jaar organiseert het IKF (Internationale Korfbal Federatie) een wereldkampioenschap. In Europa wordt natuurlijk het Europees kampioenschap gehouden.

Het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond) is de bond, die in Nederland de korfbalsport uitdraagt. In Nederland zijn 506 korfbal-verenigingen die hun sport bedrijven op verschillende niveaus. We kennen daarin diverse onderverdelingen. De KORFBALLEAGUE is de hoogste competitievorm die we kennen. Daaronder zijn alle ploegen ingedeeld in verschillende WEDSTRIJD KLASSEN. Veel korfballers spelen echter BREEDTEKORFBAL. Dat is een vorm waarin men meerder opties heeft dan in wedstrijdkorfbal. De jeugd speelt in diverse vormen korfbal. Dat is erg gericht op de diverse leeftijdsgroepen.

Korvesta

Korvesta is de korfbalvereniging in Coevorden. BALLO is de mascotte van de vereniging. Korvesta heeft een eigen accommodatie  op sportpark “de Pampert” waar ze de beschikking hebben over een eigen speelveld en een geprivatiseerde kantine en kleed accommodatie

Ga voor meer informatie naar de website van Korvesta!

ballo

Korfbal League

De Korfballeague is het hoogste dat in het korfbal haalbaar is in Nederland. Daarnaast heb je natuurlijk het Europees en wereldkampioenschap.

Ga voor meer informatie naar de website van Korfbal League.

korfbal-league